Μέτρα προστασίας των κατοικημένων περιοχών στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής

Μέτρα προστασίας των κατοικημένων περιοχών στο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής

Αρ. Πρωτ. 813/17.10.2007

Προς:
- Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολύ έντονη οικιστική ανάπτυξη στην ανατολική πλευρά του Νομού Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στις περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Καρδίας και Κάτω Σχολαρίου του Δήμου Μίκρας, καθώς επίσης και του Δημοτικού Διαμερίσματος Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης.

Το οδικό δίκτυο που συνδέει τις περιοχές αυτές με την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι το ίδιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα επιβαρημένο από οχήματα και η ηχορύπανση που πλήττει τους κατοίκους της περιοχής είναι αυξημένη. Τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και αυξάνεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο και παρατηρούνται ακόμα και μποτιλιαρίσματα, η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα περισσότερο.
Τόσο η ηχορύπανση όσο και η φωτορύπανση επιβαρύνουν τις κατοικημένες περιοχές που διασχίζει ο αυτοκινητόδρομος και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προβλέπεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε σχετική μελέτη και στη συνέχεια στην τοποθέτηση των ειδικών προστατευτικών από φώτα και ήχο «τοίχων» κατά μήκος των κατοικημένων περιοχών που διέρχεται το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής;

Απάντηση Υπουργείου